Zanimivo
TOP
Image Alt

Malica, kosilo ali večerja na ulicah Bangkok-a

Malica, kosilo ali večerja na ulicah Bangkok-a

»Ulična hrana« ali  Street Food  v Bangkoku je priročen, okusen in predvsem poceni obrok. S hrano na ulicah Bangkoka pridemo v stik z lokalno kulturo na eni strani, po drugi strani pa je lahko za novince v mestu prvi pogled na pestro ponudbo precej zastrašujoč. Street Food je edinstveno doživetje in izkušnja, zato ob obisku mesta obvezno pokusite katero izmed lokalnih specialitet.  V mestu boste na priljubljenih mestih za turiste, skozi cel dan, našli veliko stojnic z najrazličnejšo ponudno hrane. Nekateri ulični prodajalci delujejo v skupinah, zlasti na lokalnih tržnicah. Kar pomeni, da lahko vsak večer greste na isto lokacijo in izbirate med različnimi dobrotami.

Kakšno hrano naj pričakujem na ulicah Bangkoka?

Hrana na ulicah Bangkoka je na voljo v mnogih različicah. Morda jo bo ponujala podajalka na skromnem vozičku ali kolesu od strani ceste ali pa boste na tržnicah našli številke stojnice. Morda bo tudi tradicionalna tajska hiša ponujala hrano na skromnih mizah pred svojim vhodom. Če ste zaskrbljeni zaradi čistoče je naš nasvet ta, da jeste tam, kjer je gneča. Tam gre hrana hitro v promet in bodo sestavine sveže.

Hrana na stojnicah se največkrat pripravlja pred vašimi očmi. Kar pomeni, da si boste lahko sami izbirali sestavine. Najboljše je, da opazujete druge in sami pa si izberete tiste sestavine, ki vam bodo v tistem trenutku zadišale. Potem pa le opazujte spretnega prodajalca, kako vam jo bo pripravil. Pa naj bo to cvrtje v starodavnem voku, peka mesnih nabodal na žaru, kuhanje rezancev ali rezanje papaje. Nekateri prodajalci govorilo osnovno angleščino, drugi ne. Vsekakor je dobro poznati nekaj osnovnih jedi, vsaj za prvi dan v mestu: Som Tam – solata iz papaje; Khao Pad – Fried Rice – pražen riž; Pad Thai Kung – rezanci s škampi; Khao Mun Gai – dušen piščanec na rižu; Gai / Moo Bing – na žaru piščančja/svinjska nabodala; Sai Krok Issan – Sour Issan –  klobasa; Upad krapao moo – ocvrto svinjsko meso z baziliko; Pla Pao – ribe v soli na žaru.

Kje najti dobro »ulično hrano«?

Kot smo omenili, boste hrano našli povsod po mestu. Vendar je nekaj priljubljenih točk, kjer je boste našli več in jo je obvezno treba poskusiti. Nikar pa se pri eni stojnici ne najete do konca! Raziskujte! Poskušajte manjše obroke in se selite od stojnice do stojnice kot domačini. Zmešnjava, doživetje in zabava na enem mestu.  Če želite jesti z zares polno žlico se odpravite  v Chinatown – Yaowarat, Bang Rak, Old City (Rattanakosin), Sukhumvit Soi 38 ali na Khao San Street Food.

Dober tek!

You don't have permission to register