Zanimivo
TOP
Image Alt

Zakaj potovati z avtodomom?

Zakaj potovati

Z AVTODOMOM ?

Dom na štirih kolesih je že sam po sebi dogodivščina za vso družino, ki zagotavlja udobje bivanja, fleksibilnost in neskončno svobodo.

DOGODIVŠČINA
UDOBJE
FLEKSIBILNOST

POTOVANJE Z AVTODOMOM

je prava izbira za tiste, ki radi raziskujete neodvisno in svobodno, a hkrati tudi udobno. Primerno je za mlade in mlade po srcu, pare, zlasti pa družine, saj je hiška na kolesih raj za otroke.

Prednost je, da lahko ostanete, kjer in kolikor dolgo želite ter sami določate ritem vašega potovanja, brez stresa in hektike. S svojim avtodomom lahko spoznate deželo in ljudi veliko bolj intenzivno kot v kateri koli drugi dopustniški obliki. Sami lahko odločate o svoji potovalni ruti in pri tem uživate v največji možni varnosti. Z avtodomom iz prve roke doživite neskončno prostranost, lepote gora in obale. To je idealni način potovanja za ljubitelje nacionalnih parkov, pa tudi raziskovalce mest in drugih znamenitosti.

Nekaj naših prednosti, zaradi katerih
bo vaše potovanje lagodno in brez zapletov:

  • sodelujemo izključno z renomiranimi partnerji, ki jamčijo za kvalitetna vozila
  • nudimo veliko izbiro različnih kategorij in tipov vozil
  • ponujamo več tipov najema, od klasičnih, flex do all inclusive
  • strokovno znanje, s pomočjo katerega vam bomo priskrbeli najugodnejšo ceno
  • organiziramo najem vozila že od enega dneva naprej,
  • zagotavljamo brezplačno rezervacijo, ki jo je načeloma možno spremeniti do 24 ur pred prevzemom vozila,
  • omogočamo brezplačne stornacije do 24 ur pred prevzemom vozila,
  • priskrbimo popuste za zgodnje prijave in daljše najeme,
  • nudimo rezervacijo navigacijskega sistema, satelitskega telefona, sledilne naprave in otroškega sedeža.
  • še kakšna prednost…..
ZDA in Kanada
Avstralija in Nova Zelandija

Praktične informacije za potovanje
z avtodomom po ZDA ali Kanadi

Informacije za potovanje z avtodomom

Dopust z avtodomom je treba natančno načrtovati. Na začetku se je treba odločiti, kje pot začeti in končati oziroma katera so najprimernejša postajališča za najem in oddajo vozila. Nato je potrebno izbrati primeren tip vozila, v nadaljevanju pa se pojavijo še številna druga vprašanja. Na vsakem od teh korakov vam lahko svetujemo in vam pomagamo, do boste kar najbolje izkoristili svoj čas in denar.

Let

Skupaj z vozilom rezervirajte vaš let. Pri tem bodite pozorni, ker je v visoki sezoni, od julija do septembra, povpraševanje zelo visoko.

Hotel

Priporočamo, da pred dnem, ko boste prevzeli vozilo, rezervirate eno nočitev.

Postaja najema/vrnitve vozila

Na voljo vam je 35 postaj – tako dobro premislite katera je za vašo željeno pot najprimernejša. Pri tem bodite pozorni, da pri fleksibilnih cenah, t.i. ”Flex-Rates”, lahko pride do različnih cen najema, tudi v enaki regiji.

Doplačila za oddajo/prevzem v različnih mestih

Najem v enem in oddaja v drugem mestu sta v večini izvedljiva. Pri tem se ponavadi obračuna tako imenovan ”one way fee”, pristojbina za eno smer. Vendar so tudi tukaj izjeme, odvisno od posameznega ponudnika. Tako lahko prihranite številne kilometre in posledično tudi denar.

Minimalno število oseb

Potovali naj bi dve osebi, da lahko pri parkiranju ena oseba drugi daje navodila za vzvratno vožnjo.

Več tipov najema:

Pri flex ponudbah cene najema bazirajo na fleksibilnem ceniku, tarifa pa je odvisno od povpraševanja in ponudbe, kar se tedensko spreminja. Končna cena bo odvisna od postaje najema. Aktualno ceno flex ponudbe preverite pri nas.

V all inclusive ponudbi je v ceno vključeno vse, kar potrebujete za počitnice s kemperjem. Sicer je priporočljivo vzeti paket milje/kilometri, ker najem ponavadi ne vključuje neomejenih milj oziroma kilometrov. Tak paket je skoraj nujen, če nameravate prevoziti dolgo razdaljo in si pa pri tem ne želite delate skrbi za vsak prevožen kilometer.

Pomembne so še akcijske cene, kot na primer popusti za zgodnjo rezervacijo. Za več informacij nas kontaktirajte.

Transferji

Pri številnih ponudnikih je povratni transfer med hotelom in postajo najema vključen v ceno.

Praktične informacije za potovanje
z avtodomom po Avstraliji

Nasveti za vožnjo po Avstraliji

Dobro se pripravite na vašo dogodivščino z avtodomom in ne načrtujte preveč naenkrat. Avstralski kontinent je zelo velik in temu primerne so tudi razdalje med posameznimi točkami. Sicer lahko z vozili dosežete skoraj vse lokacije, vendar vse ceste niso primerne za vožnjo z avtodomom. Posebnost prometa je vožnja po levi strani, na kar se pa hitro navadite.

Načrtovanje poti

Večina ponudb pri avtodomih/kamperjih vključuje neomejene kilometre. Vseeno bodite pri načrtovanju poti pozorni, saj je Avstralija zelo razsežna (od severa do juga je 3,700 km, od vzhoda proti zahodu pa 4000 km). Včasih je manj več, zato vam priporočamo, da prevozite le del kontinenta. Dobro premislite, kateri del želite prevoziti in kje pridejo v poštev notranji leti ali vožnja z vlakom.

Ceste

Vaš avtodom je primeren za vožnjo po vseh asfaltiranih cestah, ne glede na to, po katerem predelu Avstralije potujete. So pa tudi ceste, ki niso prevozne za vsa vozila. Neasfaltirane ceste oziroma t.i. tracki, so prevozni samo s terenskimi vozili, vendar so tudi tukaj omejitve. Prav tako obstajajo omejitve za vožnjo po otokih, kot sta Kangooro in Fraser Island. Tudi sicer prevozne ceste lahko zaradi slabih vremenskih ali cestnih razmer na licu mesta razglasijo za neprevozne.

Nasveti za vožnjo

Priporočamo, da takoj po pristanku ne vozite daleč in eno ali več noči prespite nekje v bližini. Vožnja na levi strani, sploh na začetku, zahteva visoko stopnjo koncentracije, vendar se po nekaj dnevih navadite. Vozite predvsem podnevi, saj je ponoči in v mraku aktivnih veliko živali. Vožnja v outbacku zahteva, da imate v avtomobilu vedno dovolj veliko količino bencina in imate na zalogi vodo.

Kampi

Izbira kampov je obsežna, v bližini naravnih parkov in glavnih znamenitostih boste zagotovo našli vsaj enega. Ponudniki avtomobilov nudijo v povezavi z večjimi verigami posebne ugodnosti, pokazati morate le ključ vašega avtomobila.

Tipi najema avtodoma

Sodelujemo z devetimi ponudniki, ki nudijo 44 različnih modelov avtodomov. Vsi ponudniki, razen KEA ponujajo dve vrsti paketov. PAKET A je cenovno ugodna možnost in ponavadi vključuje neomejene kilometre, najem vozila in osnovno zavarovanje. V PAKETU B je vključeno vse. Priporočamo vam to možnost, saj vključuje vsa zavarovanja in večino škodnih primerov, prav tako v večini primerov krije doplačila, kot so vrtna garnitura, otroški sedež, taxi transfer ali tako imenovan one way fee, kar pomeni, da vam ob vrnitvi vozila na drugi lokaciji, kot je bil izveden najem, ne zaračunajo dodatka.

You don't have permission to register