Zanimivo
TOP
Image Alt

Zakaj potovati z najetim avtomobilom?

Zakaj potovati

Z NAJETIM AVTOMOBILOM?

Avtomobil vam nudi maksimalno mobilnost, neodvisnost in neskončne možnosti raziskovanja, ki vas bodo pripeljale dlje.

SAM SVOJ GOSPODAR
MAKSIMALNA MOBILNOST
PRIHRANEK

POTOVANJE Z NAJETIM AVTOMOBILOM

je kot nalašč za pare ali družine, ki radi samostojno raziskujejo in sami razporejajo svoj čas, zlasti pa želijo kar najbolje izkoristiti dopust.

Prednost avtomobila, je da popotnik z njim pride kamorkoli in za manj denarja vidi več, kot če bi na potovanje šel z agencijo ali javnim prevozom. Najem vozila je idealen za tiste, ki radi spontano odkrivajo skrite kotičke narave in kulture ter doživljajo pristne stike z domačini.

V Globalu vam glede na vaše osebne želje pomagamo sestaviti itinerar in vam svetujemo o optimalnem časovnem okvirju izbranega potovanja. Uredimo vam rezervacije letal, transferjev in prenočišč v destinaciji, ki jo želite raziskati z avtomobilom. Urejamo najem vozil različnih kategorij v več kot 50 državah.

Spoznajte prednosti naše storitve:

 • sodelujemo izključno z renomiranimi partnerji, ki jamčijo za kvalitetna vozila
 • organiziramo najem vozila že od enega dneva naprej,
 • zagotavljamo brezplačno rezervacijo, ki jo je načeloma možno spremeniti do 24 ur pred prevzemom vozila,
 • omogočamo brezplačne stornacije do 24 ur pred prevzemom vozila,
 • priskrbimo popuste za zgodnje prijave in daljše najeme,
 • nudimo rezervacijo navigacijskega sistema in otroškega sedeža.

V ceno je vključeno/a:

 • najboljše zavarovanje: polni kasko oziroma zavarovanje pred krajo, s povrnitvijo lastne udeležbe (tudi zavarovanje pnevmatik, strehe, stekla in podvozja),
 • zavarovanje odgovornosti (znesek kritja do 1,7 milijona €),
 • neomejeni kilometri,
 • lokalna/letališka taksa,
 • možnost prevzema na letališču ali v mestu
 • ponekod tudi možnost dostave/oddaje pred hotelom in brezplačnega dodatnega voznika

Praktične informacije

Kako rezerviram želeno vozilo?

Praviloma lahko izberete le kategorijo vozila. Najema točno določenega vozila, vam ne moremo zagotoviti, lahko pa vašo željo posredujemo ponudniku.

Kateri starostni pogoji morajo biti izpolnjeni za najem vozila?

Minimalna starost lahko variira glede na ponudnika in destinacijo. V določenih državah morate mladega in/ali dodatnega voznika doplačati. Doplačila se obračunajo na dan ali celotno obdobje najema, višina doplačila pa je odvisna od kategorije vozila. Določeni ponudniki imajo predpisano tudi maksimalno starost voznika. Strankam nad 65 let starosti priporočamo, da se predhodno obrnejo na naše sodelavce.

Kdaj lahko prevzamem vozilo?

Prevzem vozila je možen le znotraj odpiralnega časa oziroma je izven tega možen le na predhodno povpraševanje. Tako bodite pozorni, saj v številnih državah postaje najemodajalcev ob nedeljah in praznikih ne obratujejo. Morebitna doplačila se plačajo na licu mesta in v lokalni valuti. Pri rezervaciji navedite tudi številko leta, saj bo najemodajalec v primeru zamude leta vaše vozilo zadržal.

Kateri pogoji morajo biti izpolnjeni ob oddaji vozila?

Dnevni najem je enak 24 uram. Če vozilo oddate ob poznejši uri kot ste ga prevzeli (na primer, prevzeli ste ga ob 14:00 oddali pa bi ga ob 16:00), je potrebno rezervirati dodaten dan. V nasprotnem primeru, vam bo ponudnik obračunal dodaten dan po lokalni tarifi, ki je pogosto višja.

Je ob prevzemu vozila potrebna kavcija?

Ob prevzemu avtomobila je potrebno plačati kavcijo. Znesek varira glede na lokacijo in ponudnika ter kategorijo vozila in se lahko poravna le s standardno KREDITNO KARTICO. Bančne kartice in tako imenovane pre-paid kreditne kartice se ne sprejemajo. Prav tako mora biti imetnik kreditne kartice voznik vozila in hkrati oseba, ki je navedena na voucher.

Katere storitve in zavarovanja so vključene v ceno najema?

V ceno so načeloma vključeni neomejeni kilometri, zavarovanje udeležbe, zavarovanje v primeru kraje, polni kasko (razen poškodb na gumah, podvozju, platiščih, šipah ali poškodbe povzročene malomarno ali pod vplivom ilegalnih substanc), davki in letališke takse. Zavarovanje v primeru kraje se nanaša izključno na vozilo in ne na predmete znotraj vozila. Podrobnejše informacije v zvezi z vključenimi storitvami najdete v podrobnem opisu vozila.

Kaj narediti v primeru prometne nesreče?

V škodnem primeru je treba o tem nemudoma obvestiti ponudnika, tako da lahko ta vozilo popravi ali nadomesti. Splošno velja, da v kolikor ponudnik o škodi ni bil obveščen, zavarovanja ne moramo uveljavljati. Prav tako se zavarovanje ne more uveljavljati, če uporaba vozila ni skladna s pravili najema.

Katera pravila veljajo za prvi tank goriva?

Tukaj obstajajo razlike med posameznimi ponudniki:
a) nakup prvega tanka opravi najemnik. Tank se odda prazen, znesek preostalega goriva se ne povrne (USA/Kanada),
b) vozilo se prevzame in odda s polnim tankom. V primeru, da najemnik vozila ne odda s polnim tankom, se manjkajoče gorivo obračuna.

Potrebujem mednarodno vozniško dovoljenje?

Voznik in dodatni voznik, morata imeti vsaj leto dni staro veljavno nacionalno vozniško dovoljenje za vožnjo z osebnimi vozili. V kolikor ne gre za večjezično vozniško dovoljenje, priporočamo, da ima vsaj ena oseba mednarodno vozniško dovoljenje. V nekaterih državah je imetje mednarodnega vozniškega dovoljenja nuja. Prosimo, preverite splošne pogoje posameznega vozila.

Kakšna pravila veljajo za oddajo/prevzem vozila v različnih mestih?

Oddaja oziroma prevzem v različnih krajih je možen v številnih državah. Pravila za tak način najema najdete v splošnih pogojih posameznega vozila. Eventualni dodatni stroški se poravnajo na licu mesta v lokalni valuti. Za najem/oddajo znotraj različnih držav, se prosim obrnite na naše sodelavce.

Kakšna pravila veljajo za dodatne voznike?

Pravila za dodatne voznike najdete v splošnih pogojih posameznega vozila. Eventualni dodatni stroški se poravnajo na licu mesta v lokalni valuti. Dodatni voznik se mora prijaviti takoj ob prevzemu vozila na licu mesta.

You don't have permission to register